Maikake med fromasj
Med en knasende kjeksbunn som danner grunnlaget, er denne kaken laget med kjærlighet og omtanke for å skape en harmonisk balanse av smaker.
Ingredienser
Kjeksbunn
- 246 g Bixit Kjeksbrudd
- 74 g IDUN Røremargarin
Ostekake
- 500 g kremost naturell
- 170 g egg ferske XL
- 107 g sukker
- 30 g Puré Sitron
- 5 g Pasta Morini ekte vanije
Blåbærcouli
- 250 g blåbær singelfryste
- 30 g sukker
Skogsbærfromasj
- 250 g puré skogsbær
- 180 g fromasjpulver nøytral
- 615 g fløte
Skogsbærglasur
- 100 g puré skogsbær
- 150 g harmony classic
- 500 g miruar nøytral glasur blank
Fremgangsmåte
Kjeksbunn
- Smelt margarinen og bland sammen kjeksen.
- Lag en skive med 80 g av denne blandingen i en ring på 14 cm i diameter og sett til side.
Ostekake
- Miks alle ingrediensene sammen med stavmikser.
- Hell 200 g av massen i silikonformer (Ø14cm) og stek de ved 110 °C i 11 minutter. Sett formene på frys.
Blåbærcoulis
- Småkok bær og sukker i ca. 10-15 minutter og avkjøl blandingen.
Skogsbærformasj
- Bland alle ingredienser sammen og pisk sammen til en fromasjkonsistens.
Skogsbærglasur
- Varm opp skogsbærpuré og Harmony Classic til 50 °C og miks sammen med en stavmikser.
- Tilsett Miruar Nøytral glasur blank og miks videre. Glasuren er klar til bruk når den er ved 35 °C.
Montering
- Legg de frosne ostekakene i formene over kjeksbunnene og tilsett ca. 70 gram blåbærcoulis på toppen av ostekakene. Sett på frys igjen.
- Sett de monterte ostekakene i kakeringer på 16cm i diameter og fordel skogsbærfromasjen over kakene og sett på frys.
- Hell den varme (35 °C) skogsbærglasuren over de frosne kakene etter eget ønske.