© 2025 Orkla. All rights reserved
Grovbakst
Perfekt til grove brød og rundstykker. Ønsker du rundstykker med frø er det bare å tilsette Idun Frøbakst. Miksen kan også blandes med Idun Finbakst for grove focaccia eller ciabatta, eller med Idun Søtbakst for grove baguetter!
Oppskrift
Grovbrød

Ingredienser
- 1001 g Idun Grovbakst Art.nr.: 12308 | EPD: 6539472
- 29 g Idun Fersk Gjær original blå Art.nr.: 80011 | EPD: 4280277
- 32 g Rapsolje Art.nr.: 18444 | EPD: 4349684
- 575 g Vann
Fremgangsmåte
- Alle ingredienser + vann eltes godt sammen til deigen slipper bollen.
- La deigen hvile i 20 minutter.
- Del deigen opp i emner 650 g eller etter eget ønsket.
- Slå emnene opp til runde baller og la hvile 10 minutter.
- Formes som brød i form eller frittstående.
- Heves i ca. 60 minutter.
- Stekes i ca. 35 min på 200 grader.