Oppdag vårt store utvalg
Syltetøy fra Sigurd Ecklund AS er velkjent for mange, da de har vært en nisjeleverandører til konditorier, bakerier, restauranter og hoteller i mange år. De har hatt et stort varespekter og har produsert syltetøy i egen syltetøyfabrikk etter kunders ønsker og behov.
Etter en lang tid på markedet, bestemte Sigurd Ecklund seg for å selge bedriften. Vi er veldig stolte og beærede over å få ta over syltetøyporteføljen fra en bauta av en familiebedrift, som har vært en viktig aktør på markedet i mange år. Nå selges syltetøyet under Idun Industri sitt varemerke.
Hele porteføljen finner du på kundeportal.idun.no
Lokalproduksjon av syltetøy i Rakkestad
Du får nå et bredt sortiment som blir lokalprodusert på vår fabrikk i Rakkestad. Her har vi produsert syltetøy siden 1995 og vi er opptatt av å produsere syltetøy av høy kvalitet og i tillegg tilby riktig kvalitet til forskjellige bruksområder.
Produksjonen er fleksibel, og produktutviklingsavdelingen utvikler også skreddersydde produkter i samarbeid med deg som kunde.
Smak, kvalitet og godt håndverk
I prosessen med å overta produksjon og portefølje fra Sigurd Ecklund, har vi også tatt en grundig gjennomgang av vårt eget sortiment.
I denne prosessen har vi smakt oss gjennom ca. 40 ulike varianter i tillegg til å teste funksjonalitet som bakefasthet og smørevennlighet.
Det har vært svært viktig for oss å sørge for at vi viderefører eller harmoniserer alle variantene fra Ecklund, og samtidig sørge for å ivareta smak, kvalitet og godt håndverk.
- Syltetøy skal inneholde minimum 40 % frukt/bær
- Kvalitet på råvarer
- Opprettholde de unike variantene fra Sigurd Ecklund sitt sortiment
Møysommelige harmoniseringsprosess
Vi har sammenlignet alle produktene til Sigurd Ecklund med Idun sine varianter i henhold til følgende parameter:
- Likheter/ulikheter ingredienser
- Kvalitet (konsistens)
- Sensoriske egenskaper (smak, lukt og utseende)
- Bruksegenskaper (bakefasthet, smøreegenskaper)
- Smakt oss gjennom hele sortimentet
- Blindtester – valgt ut den beste av to varianter
- Testet internt og eksternt hos utvalgte kunder
Syltetøy for ethvert formål
Bakefast syltetøy
Bakefaste syltetøy er spesielt godt egnet til å ha i bakst som skal stekes. Dette syltetøyet holder seg stabilt under steking uten å flyte ut:
- Bringebær
- Sviskemasse
- Eplemarmelade
- Syrlig eplemarmelade
- Tyttebær- og eplesyltetøy
- Eplemost
- Blåbær
Konditori og fyll
Disse typene er best egnet til å bruke som fyll i kaker, rullader eller som smaksetting av kremer:
- Banan
- Eplemarmelade med krydder
- Pasjonssirup
- Bringebær
- Aprikos
- Jordbær
Rørte bær
Dette er kaldrørte bær med hele 80 % bær som gir smaken av hjemmelaget syltetøy. Rørte bær er best egnet til kaker, fromasj, iskrem eller som pålegg:
- Rørte bringebær
- Rørte jordbær
Syltetøy
Våre syltetøy inneholder minimum 40 % bær, men er allikevel svært smørevennlige. Disse syltetøyene er godt egnet til bruk i kaker, rullader eller som tilbehør til vafler og sveler:
- Aprikossyltetøy
- Skogsbærsyltetøy
- Jordbærsyltetøy
- Bringebærsyltetøy
- Mango- og pasjonssyltetøy